od 65 €

Po poteh Soške fronte

Hrib Sabotin na vznožju katerega se nahaja tudi Pustolovski park je najbolj poznan po tem, da je na njegovih pobočjih potekala Soška fronta. Danes kot park miru skuša obiskovalce spodbuditi k razmišljanju o nesmiselnosti vojn in sožitju med narodi. Na programu bomo spoznali obsežen sistem kavern, se sprehodili iz ene strani hriba na drugo stran, poskrbljeno pa bo tudi za slastno kosilo v koči, ki se nahaja v neposredni bližini vrha hriba.

Welcome drink
Soča Fun Park – aktivnosti v pustolovskem parku
Voden odhod na Sabotin
Kosilo v koči
Ogled mini muzeja in ogled kavern
Povpraševanje

TEAM BUILDING MED ROVI IN JARKI PRVE SVETOVNE VOJNE
Team building program je kombinacija izzivov premagovanja ovir v pustolovskem parku ter pohoda na bližnji hrib Sabotin. Na pohodu se boš srečal z ostalinami prve svetovne vojne in slišal zgodbe, ki so zaznamovala to obmejno območje ob reki Soči.

NAJPREJ ZABAVA V PUSTOLOVSKEM PARKU
Zbor je na dvorišču Kajak centra Solkan, kjer te pričakajo izkušeni in usposobljeni inštruktorji pustolovskega parka. V baru popiješ jutranjo kavico ali sok ter se posladkaš z rogljičkom, inštruktorji pa ti ta čas predstavijo program. Na desnem bregu vstopiš v Soča Fun Park in se pod okriljem inštruktorjev preizkusiš v dvourni team building pustolovščini med drevesnimi krošnjami. Ovire v pustolovskem parku boš premagoval na višini od 2 do 10 m nad tlemi. Za konec preizkusiš še »spust poguma«. Na 40 m višine se po 300 m zip line jeklenici ponovno vrneš na levi breg.

PO PUSTOLOVŠČINI PEŠ NA SABOTIN
Sledi odhod iz Solkana preko Solkanskega mostu proti vrhu hriba Sabotin. Na razpolago imamo več variant; po Južni poti, po Severni poti ali po poti za Koridorjem. Cilj poti je stara vojaška karavla na Sabotinu, kjer te sprejme upravnik nekdanje karavle JNA, danes koče in muzeja. Najprej ti bo razkazal muzejsko zbirko Sabotin v prvi svetovni vojni in spominsko sobo Severna Primorska v osamosvojitveni vojni 1991, nato pa te s številnimi zgodbami popelje po poteh Soške fronte. Sabotin je namreč najbolj poznan po tem, da je na njegovih pobočjih potekala soška fronta. Zaradi svoje lege blizu Gorice, med Vipavsko dolino, Soško dolino in Goriškimi Brdi je predstavljal pomembno obrambno točko avstro-ogrske armade. Po 6. soški bitki Sabotin zavzame italijanska armada. Na njegovih pobočjih so se bojevali pripadniki 22 narodov. Danes kot park miru skuša obiskovalce opominjati o nesmiselnosti vojn in sožitju med narodi. Celoten hrib je prepleten z obsežnim sistemom kavern skozi katere se bomo sprehodili iz ene strani hriba na drugo. Po ogledu kavern in spoznanju zgodb, ki so krojile našo zgodovino, sledi povratek domov.