od 98 €

Po poteh Soške fronte s kolesom

Razgibana okolica, vrtenje pedal ter plezanje med krošnjami dreves so zagotovo zanimiva kombinacija za snidenje s prijatelji ali sodelavci. Spoznavanje zgodovine ter kulturnih znamenitosti na kolesu je pustolovščina ob kateri boste poleg druženja naredili še nekaj za svoje dobro počutje.

Welcome drink
Avantura v Soča Fun parku
Izposoja koles
Kosilo v koči
Ogled mini muzeja in ogled kavern
Povpraševanje

NAJPREJ ZABAVA V PUSTOLOVSKEM PARKU
Zbor je na dvorišču Kajak centra Solkan, kjer te pričakajo izkušeni in usposobljeni inštruktorji pustolovskega parka. Po predstavitvi programa preko kolesarskega mostu prečkaš smaragdno reko Sočo. Na desnem bregu reke vstopiš v Soča Fun Park in se pod okriljem inštruktorjev preizkusiš v dvourni pustolovščini med drevesnimi krošnjami. Ovire v pustolovskem parku boš premagoval na višini od 2 do 10 m nad tlemi. Za konec preizkusiš še »spust poguma«. Na 40 m višine se po 300 m zip line jeklenici ponovno vrneš na levi breg.

PO PUSTOLOVŠČINI S KOLESOM NA SABOTIN
Sledi odhod iz Solkana preko kolesarskega mostu proti vrhu hriba Sabotin. Cilj poti je stara vojaška karavla na Sabotinu, kjer te čaka slastno kosilo. Po kosilu ti bo upravnik nekdanje karavle JNA, danes koče in muzeja razkazal muzejsko zbirko Sabotin v prvi svetovni vojni in spominsko sobo Severna Primorska v osamosvojitveni vojni 1991, nato pa te s številnimi zgodbami popelje po poteh Soške fronte. Sabotin je namreč najbolj poznan po tem, da je na njegovih pobočjih potekala soška fronta. Zaradi svoje lege blizu Gorice, med Vipavsko dolino, Soško dolino in Goriškimi Brdi je predstavljal pomembno obrambno točko avstro-ogrske armade. Po 6. soški bitki Sabotin zavzame italijanska armada. Na njegovih pobočjih so se bojevali pripadniki 22 narodov. Danes kot park miru skuša obiskovalce opominjati o nesmiselnosti vojn in sožitju med narodi. Celoten hrib je prepleten z obsežnim sistemom kavern skozi katere se bomo sprehodili iz ene strani hriba na drugo. Po ogledu kavern in spoznanju zgodb, ki so krojile našo zgodovino, sledi povratek domov.