od 381 €

Tridnevni program za aktivne

Redko kje se lahko na enem mestu spustite po brzicah ene najlepših evropskih rek, se povzpnete v krošnje dreves v pustolovskem parku tik ob reki, spustite po jeklenici s pogledom na most z največjim kamnitim lokom na svetu na višini 40 m preko reke Soče, raziskujete po jarkih in kavernah I. svetovne vojne, obiščete grobnico zadnjih francoskih kraljev, ali pa se s kolesom odpravite po urejenih poteh ter za večerjo privoščite vinsko degustacijo v svetovno priznani vinski regiji in tako doživite popolni dan, vikend ali počitnice….

Welcome drink
Avantura v Soča Fun parku
Vodeni izleti
Kosilo
Ogled znamenitosti
Rafting
Obisk kleti, degustacija vina
Spanje
Povpraševanje

Prvi dan: SOLKAN - NOVA GORICA - GORIZIA
Pustolovščina v adrenalinskem parku Soča fun park z dvema 300 m spustoma po jeklenici z enega na drugi breg reke Soče, 40 m nad reko. Kosilo v parku ali bližnji restavraciji. Po kosilu sledi vodeni kolesarski ogled znamenitosti, ki jih ponuja okolica Nove Gorice (Solkan, Solkanski most, Kromberški grad in muzej, grobnica Burbonov na Kostanjevici, Goriški grad). Po povratku v Solkan sledi ogled tipične lokalne kleti *hrama« s pokušino domačih salam in vina.
Večerja in spanje v Hotelu Sabotin.

Drugi dan: SOLKAN - SABOTIN - BRDA
Po zajetnem zajtrku odhod na hrib Sabotin. Cilj poti je stara vojaška karavla na Sabotinu, kjer te bodo pričakali z okusnim domačim kosilom.
Po kosilu ogled muzejske zbirke Sabotin v prvi svetovni vojni in spominske sobe Severna Primorska v osamosvojitveni vojni 1991. Sledi še ogled kavern in spoznavanje zgodb, ki so krojile tukajšnjo zgodovino.
Po zaključenem ogledu se z avtobusom odpelješ do Gonjač v Goriških Brdih. Tu si boš ogledal spomenik žrtvam druge svetovne vojne, delo kiparja Janeza Boljke in se povzpel na 23 metrov visok razgledni stolp. Nadaljeval boš v srednjeveško vasico Šmartno, ki je prav tako kulturni spomenik. Iz Šmartnega se boš dalje popeljali v Gradno, majhno vasico polno drobnih zanimivosti. Tu si boš med drugim ogledal tudi najstarejši oljčni nasad v Brdih. Iz oljčnega nasada se odpelješ proti centru Brd, na Dobrovo. Pot te pelje mimo največje slovenske vinske kleti VK Goriška Brda in renesančnega gradu Dobrovo.
Pot nadaljuješ skozi Medano do briške domačije, kjer si ogledaš vinsko klet. Vinar ti bo pripravil degustacijo tipičnih vzorcev briških vin in briškega oljčnega olja. Po degustaciji se boš počasi poslovili od Goriških Brd. Povratek proti domu čez italijanska brda (Collio) v poznih popoldanskih urah.
Večerja in spanje v Hotelu Sabotin.

Tretji dan: SOLKAN - MOST NA SOČI - BOKA
Doživljajsko potovanje z vlakom do Mosta na Soči ter spust z raftom od slapa Boke do Trnovega ob Soči. V jutranjih urah odhod z vlakom z železniške postaje iz Solkana mimo hribovite pokrajine polne lepih razgledov ter prihod na Most na Soči. Avtobusni prevoz te odpelje na rafting na odseku Boka – Trnovo. Na startu se preoblečeš v neoprenske obleke in vse, kar sodi k obvezni opremi. Vodniki razložijo potek raftinga in demonstrirajo osnovne zaveslaje. Sledi "safty breifing". Med raftingom izvajaš zabavne igre kot so gusarji, bobri, tobogan ter kviz. Na cilju (Trnovo ob Soči) te pričaka avtobus s suhimi oblačili ter kuhar, ki bo pomagal lačnim želodčkom. V popoldanski urah odhod iz Trnovega ponovno na Most na Soči na vlak za povratek v Solkan.