od 198 €

Tridnevna družinska pustolovščina

Družinski program, ki bo poskrbel, da bo vsak dobil nekaj zase. Od iger in aktivnosti do spoznavanja zgodovine ter naravnih čudes so pravi recept za preživet nepozaben vikend.

Avantura v Soča Fun parku
Možnost izposoje koles
Ogled zgodovinskih zanimivosti obmejnega prostora
Kosilo v koči
Ogled muzeja in ogled kavern
Ogled škocjanske jame
Ogled kobilarne Lipica
Spanje
Povpraševanje

Prvi dan: SOLKAN - NOVA GORICA - GORIZIA
Pustolovščina v adrenalinskem parku Soča fun park z dvema 300 m spustoma po jeklenici z enega na drugi breg reke Soče, 40 m nad reko. Kosilo v parku ali bližnji restavraciji.
Po kosilu sledi kolesarski ogled znamenitosti, ki jih ponuja okolica Nove Gorice (Solkan, Solkanski most, Kromberški grad in muzej, grobnica Burbonov na Kostanjevici, Goriški grad). Večerja in spanje v Hotelu Sabotin.

Drugi dan: SOLKAN - SABOTIN
Po zajetnem zajtrku odhod s kolesom na hrib Sabotin. Cilj poti je stara vojaška karavla na Sabotinu, kjer vas bodo pričakali z okusnim domačim kosilom.
Po kosilu ogled muzejske zbirke Sabotin v prvi svetovni vojni in spominske sobe Severna Primorska v osamosvojitveni vojni 1991. Sledi še ogled kavern in spoznavanje zgodb, ki so krojile tukajšnjo zgodovino. Nazaj se boste vrnili skozi vas Podsabotin in nadaljevali v italijanski del Goriških Brd v vas Oslavje. Tu si boste ogledali veličasten spomenik Kostnico na Oslavju posvečeno padlim Italijanskim vojakom v I. svetovni vojni. Od tu vas bo pot vodila skozi vas Pevmo preko mostu Torione čez reko Sočo v Gorizio ter nazaj proti izhodišču izleta.

Tretji dan: SOLKAN - LIPICA - ŠKOCJANSKE JAME
Odhod iz Nove Gorice preko čudovite Kraške pokrajine v 45 km oddaljeno Kobilarno Lipica. Lipica je najstarejša evropska kobilarna, ki kontinuirano vzreja eno najstarejših kulturnih pasem konj. Kot taka nosi izjemen pomen kulturno zgodovinske in naravne dediščine, tako za slovensko, kot širše evropsko okolje.
Po ogledu Kobilarne in občudovanju njenih konjev Lipicanecev sledi še ogled 15 km oddaljenih Škocjanskih jam. Škocjanske jame so edinstven naravni pojav, delo reke Reke. Škocjanske jame so od leta 1986 vpisane na UNESCO-v seznam svetovne dediščine. Med vsemi kraškimi jamami na svetu, ki predstavljajo dragoceno naravno dediščino, so Škocjanske jame nekaj posebnega. Ne le največji podzemski kanjon na svetu, ki osupne vsakega obiskovalca, razlogov za izjemno prepoznavnost je v Regijskem parku Škocjanske jame bistveno več. Tu lahko obiskovalci spoznavajo značilno in v svetovnem merilu neponovljivo kraško pokrajino, kjer je na enem mestu največ strnjenih naravnih vrednot oz. naravne dediščine v obliki kraških ali drugih pojavov in zanimivosti. Posebno vrednost daje parku tudi edinstvena in zelo pestra zastopanost rastlinstva in živalstva na razmeroma majhnem prostoru.