od 215 €

Dvodnevni pustolovski odklop

Program, ki bo poskrbel, da bo vsak dobil nekaj zase. Od aktivnosti do spoznavanja zgodovine ter lokalne kulinarike so pravi recept za preživet nepozaben odklop.

Welcome drink
Avantura v Soča Fun parku
Vodeni izleti
Kosilo
Ogled znamenitosti
Rafting
Degustacija
Spanje
Povpraševanje

Prvi dan: SOLKAN - NOVA GORICA - GORIZIA ali SOLKAN - SABOTIN

OPCIJA 1;
Pustolovščina v adrenalinskem parku Soča fun park z dvema 300 m spustoma po jeklenici z enega na drugi breg reke Soče, 40 m nad reko. Kosilo v parku ali bližnji restavraciji.
Po kosilu sledi vodeni ogled znamenitosti, ki jih ponuja okolica Nove Gorice (Solkan, Solkanski most, Kromberški grad in muzej, grobnica Burbonov na Kostanjevici, Goriški grad). Po povratku v Solkan sledi ogled tipične lokalne kleti "hrama" s pokušino domačih salam in vina. Večerja in spanje v Hotelu Sabotin.

OPCIJA 2;
Pustolovščina v adrenalinskem parku Soča fun park z dvema 300 m spustoma po jeklenici z enega na drugi breg reke Soče, 40 m nad reko. Po avanturi v parku sledi voden pohod na bližnji hrib Sabotin. Cilj poti je stara vojaška karavla na Sabotinu, kjer vas bodo pričakali z okusnim domačim kosilom.
Po kosilu ogled muzejske zbirke Sabotin v prvi svetovni vojni in spominske sobe Severna Primorska v osamosvojitveni vojni 1991. Sledi še ogled kavern in spoznavanje zgodb, ki so krojile tukajšnjo zgodovino. Po povratku v Solkan sledi ogled tipične lokalne kleti "hrama" s pokušino domačih salam in vina. Večerja in spanje v Hotelu Sabotin.

Drugi dan: SOLKAN - MOST NA SOČI - BOKA
Doživljajsko potovanje z vlakom do Mosta na Soči ter spust z raftom od slapa Boke do Trnovega ob Soči. V jutranjih urah odhod z vlakom z železniške postaje iz Solkana mimo hribovite pokrajine polne lepih razgledov ter prihod na Most na Soči. Avtobusni prevoz nas odpelje na rafting na odseku Boka - Trnovo. Na startu se preoblečemo v neoprenske obleke in vse, kar sodi k obvezni opremi. Vodniki razložijo potek raftinga in demonstrirajo osnovne zavesljaje. Sledi "safety breifing". Med raftingom izvajamo zabavne igre kot so gusarji, bobri, tobogan ter kviz. Na cilju (Trnovo ob Soči) nas pričaka avtobus s suhimi oblačili ter kuhar, ki bo pomagal našim lačnim želodčkom. V popoldanski urah odhod iz Trnovega ponovno na Most na Soči na vlak za povratek v Solkan.