Obvestilo o varovanju zasebnosti podatkov

Sledeči document obravnava varovanje zasebonosti podatkov Soča Fun Park-a (pustolovski park). V dokumentu, “mi”, “naše”, or “nas” je mišljen poslovni subjekt ProAktiv sport d.o.o.

Matična številka poslovnega subjekta  5601851000 registriran v Slovenija.

Naslov poslovnega subjekta Pot na Breg 11, 5250 Solkan.

Uvod

 1. To je obvestilo o varovanju zasebnosti podatkov, katere zbira naše podjetje. V njem se obravnava pogoje obdelave podatkov, ki jih zbiramo oziroma katere nam posredujete, ko pridete v kontakt z nami. Dokument pokriva informacije, preko katerih vas lahko prepoznamo (osebne podatke) in informacije, ki jih zbiramo, ki pa so namenjene samo zbiranju statistike. V kontekstu zakona v dokumentu pod pojmom “obdelava podatkov” je mišljeno zbiranje, shranjevanje, prenos in uporaba podatkov.
 2. V primeru, da v katerem koli izmed odstavkov se ne strinjate z našim načinom delovanja, Vas vabimo, da zapustite naše internetne strain.
 3. Zavzemamo se za Vašo zaščito in zaščito vaši osebnih podatkov. Uporabnikom naše strain in naših storitev obveščamo, da jim zagotavljamo zaščito podatkov in uporabo podatkov za lastne namene. Zbranih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam ali družbam, ki bi lahko zlorabile tako pridobljene podatke.
 4. Zavezujemo se, da bomo ohranili zaupnost vseh informacij, ki nam jih posredujete. Upamo, da enako bodo obdelani tudi nasi podatki, ki jih mi posredujemo Vam.
 5. Naša politika je v skladu s trenutno slovensko zakonodajo, vključno s tistimi, ki jih zahteva splošna uredba EU o varstvu podatkov (GDPR).
 6. Zakon zahteva, da vam povemo o vaših pravicah in naših obveznostih do vas v zvezi z obdelavo in kontrolo vaših osebnih podatkov. To naredimo sedaj, tako da zahtevamo, da preberete informacije, ki so na voljo na https://zakonodaja.com/zakon/zvop-1
 7. Razen kot je navedeno spodaj, ne delimo ali ne prodajamo ali ne razkrivamo Vaši osebnih podatkov tretjim osebebam., Vse informacije zbrane na naši spletni strain, ostanejo v naši lasti.

Osnove, na katerih obdelujemo podatke o vas

Zakon zahteva, da Vas obvestimo, na katerih izmed osnov obdeljuemo posametne kategorije zbranih podatkov.

Če osnova, zaradi katere obdelujemo Vaše osebne podatke postane brezpredmetna, potem moramo podatke prenehati obdelovati.

Če osnova, po kateri obdelujemo Vaše osebne podatke, se spremeni, Vas moramo o spremembi in razlogu za nadaljno obdelovanje podatkov obvestiti.

1.            obdelani podatki zaradi pogodbene obveznosti z vami

Ko zaprosite za naše storitve oziroma se strinjate z našimi pogoji poslovanja, potem se med nami ustvari pogodbeno razmerje.

Za izvedbo storitev, sklenjenih s pogodbenim razmerjem, obdelamo podatke, ki nam jih posredujete. Nekateri izmed posredovanih podatkov so lahko osebne narave.

Posredovane osebne podatke uporabimo za:

 • preverjenje identitete naročnika storitve v varnostne razloge
 • izpeljavo ponudenih storitev
 • nudenje nasvetov o naših storitvah in predlaganje optimalne uporabe naših storitev in internetnih strani

Podatke torej obdelujemo na podlagi na novo ustvarjenega pogodbenega razmerja. Oziroma podatke uporabimo za pripravo legalne pogodbe za ponujene storitve.

Izbrani podatki so nadaljne na splošno obdelani in zbrani v skupine. Slednje uporabljamo za merjenje uspešnosti poslovanja in uporabe naših internetnih strani. V takih kohortnih podatki se pojavljate kot številke (npr. kraj dostopanja, kdaj ste dostopali), vendar pa se v obedlanih podatkih ne pojavite kot individuum. Torej ste v dodatno obdelanih podatkih neprepoznavni na osebni ravni.

Podatke uporabljamo dokler med nami obstaja pogodbeno razmerje oziroma, dokler ne izrecno prekinete pogodbenega razmerja.

2.            podatki, ki jih obdelujemo z vašim privoljenjem

Ko se med surfanjem po internetu znajdete tudi na nasi internetni strani in ko povprašujete po nasi stortivi, takrat na dovoljujete, da obdelamo določene podatke, ki so lahko osebne narave.

Kjerkoli je mogoče, mi stremimo k temu, da pridobimo vase dovoljenje, npr ko vas obvestimo o piškotkih, ki jih uporabljamo in vprašamo o potrditvi za uporabo takih piškotkov.

Včasih nam Vaše dovoljenje date samoumveno že s povpraševanjem po naših storitvah npr. ko nas kontaktirate preko elektronske pošte in pridobimo Vaš elektronski naslov, zato da Vam lahko odgovorimo.

Razen, če nam ne izrecno dovolite obdelavo za posebne namene, pridobljene podatke obdelujemo samo na način, kjer vasa zasebnost nam ni razkrita. Podatke združujemo  za statistično obdelavo, ki nam pomaga pri izboljšanju naših storitev in merjenju naše uspešnosti.

Vaše podatke obdelujemo samo toliko časa dokler vi izrecno ne zahtevate  oziroma ko je razumsko predvideno, da vaše dovoljenje ni več prisotno.

Ob vsakem času lahko dovoljenje prekličete tako, da nas kontaktirate na info@socafunpark.si oziroma izpišete (unsubscribe) iz naših novičk.

3.            informacije, ki se obdelujejo zaradi legitimnih interesov

Določene informacije obdelujemo zaradi legitimnega interesa z vaše strani ali naše za izvajanje naših storitev.

Pozorno smo preučili možnost obdelovanja, ki temelji na sledeči osnovi:

 • ali bi bil isti cilj mogoče doseči z drugimi sredstvi
 • ali lahko obdelava (ali ne obdelava) povzročila škodo
 • ali pričakujete, da bomo vase podatke obdelali

Na primer, podatke obdelujemo na tej osnovi za naslednje namene:

 • za zbiranje podatkov v administrativne namene za Soča Fun park aktivnosti.
 • Za odgovarjanje na vasa povpraševanja, na katera pričakujete naš odgovor
 • Za zaščito in potrjevanje vaših in naših legalnih pravic
 • Za zaščito vaših interesov, če menimo, da smo dolžni storiti to
4.            Obdelava podatkov zaradi pravnih obveznosti

Podvrženi smo zakonu tako kot drugi. Včasih moramo obdelati vaše podatke, da bi izpolnili določeno zakonsko obveznost.

Na primer, morda bomo morali podati informacije pravnim organom, če bo to zahtevano, ali če imajo ustrezno pooblastilo, kot je nalog za preiskavo ali sodni nalog.

To lahko vključuje vaše osebne podatke.

Natančna uporaba podatkov, ki nam jih posredujete

5.            Podatki, ki so predvideni , da bodo deljeni v vednost tretjim osebam

Na nasi strani lahko napišete tudi vase menje, ki je brano, komentirano, kopirano ali shranjeno s strani drugih oseb.

Primeri takih sporočil:

 • Če dodate sporočilo na forum
 • Označevanje slik
 • s klikom na ikono poleg sporočila drugega obiskovalca, da izrazite svoje strinjanje, nesoglasje ali zahvalo

V tem primeru objavljanje osebnih podatkov je odvisno od vasin zasebnost takih podatkov je lahko uporabljena s strani tretjih oseb.

Teh informacij ne obdelujemo posebej, le omogočamo prikazovanje ali skupno rabo.

Take podatke shranjujemo in si pridružujemo pravico jih uporabiti v prihodnosti, za katerikoli namen se odločimo.

Ko so enkrat vaši podatki v javni objavi, nimamo kontrole na uporabo takih podatkov s strani tretjih oseb in nismo odogovorni za dejanja tretjih oseb, ki bi lahko objavljen podatek uporabili.

Lahko zahtevate izbris javne objave. Če je vaša zahteva razumna in če ni pravne podlage, da bi podatke lahko obdržali, se lahko po lastni presoji odločimo ali se strinjamo z vašo zahtevo za izbris osebnih podatkov, ki ste jih objavili. Za to dejanje lahko zaprosite, tako da nas kontaktirate na info@socafunpark.si.

6.            Pritožbe zaradi javne vsebine na naši spletni strani

Vsebino, ki jo objavijo uporabniki, poskušamo kontrolirati. Vendar obdelava take vsebine ni nujno opravljena takoj, ko je vsebina objavljena.

Če se pritožujete nad katero koli javno vsebino na naši spletni strani, bomo preučili vašo pritožbo.

Če menimo, da je pritožba upravičeno ali če menimo, da zakon zahteva, da to storimo, bomo vsebino odstranili, potem ko jo bomo preučili.

Svoboda govora je temeljna pravica. Zato moramo presoditi, katera pravica bo ovirana: vaša ali osebe, ki je za vas žaljivo vsebino objavila.

Če menimo, da je vaša pritožba nadležna ali brez kakršne koli podlage, vam želje ne bomo izpolnili.

7.            Prijava na prosto delovno mesto in zaposlitev

Če nam pošljete podatke v zvezi z vlogo za zaposlitev, jih lahko hranimo za največ tri leta za primer, če se bomo odločili, da vas bomo kasneje kontaktirali.

Če vas zaposlimo, zberemo informacije o vas in vašem delu skozi celotno obdobje zaposlitve. Te informacije bodo uporabljene le za namene, ki so neposredno pomembni za vašo zaposlitev. Ko se zaposlitev konča, bomo vašo datoteko hranili šest let, preden jo uničimo ali izbrišemo.

8.            Pošiljanje sporočil našemu podpornemu kadru

Ko nam pišete (bodisi preko telefona, naše spletne strani ali po elektronski pošti), zbiramo podatke, ki ste nam jih dali, da bi odgovorili na informacije, ki jih potrebujete.

Vaša zahteva in naš odgovor sta shranjena zato, da lahko povečamo učinkovitost delovanja Soča Fun Parka.

Osebno prepoznavne podatke (na primer vaše ime in e-poštni naslov), povezane z vašim sporočilom, ohranjamo, da bomo lahko spremljali komunikacijo z vami in da zagotovimo visoko kakovostno storitev.

9.          pritožbe

Ko prejmemo pritožbo, beležimo vse podatke, ki ste nam jih posredovali.

Te podatke uporabljamo za reševanje vaše pritožbe.

Če vaša pritožba nas uporabičeno prisili v posvetovanje z tretjo osebo, bomo podatka vsebovane v pritožbi posredovali tej osebi. To počnemo čim bolj redko, vendar je naša izključna pravica, da se posvetujemo in informacije uporabimo za razrešitev pritožbe.

Prav tako lahko obdelamo statistične podatke, ki prikazujejo informacije, pridobljene iz tega vira, da ocenimo raven naše storitve, ki jo zagotavljamo. Vendar podatke ne obdelujemo na način, ki bi lahko identificiral vas ali katero koli drugo osebo.

10.         informacije o poslovnih partnerjih in povezanih družb

To so informacije, ki jih mi posredujemo vam in vi nam kot poslovnim partnerjem.

Omogoča nam, da prepoznamo obiskovalce, ki ste nam jih poslali. V kolikor smo se zmenili za provizijo, nam podatki omogočajo, da vam dodelimo provizijo za takšne napotitve. Vključuje tudi informacije, ki vam omogočajo, da vam prenesemo provizijo..

Informacije se ne uporabljajo za druge namene.

Zavezujemo se, da bomo ohranili zaupnost podatkov in pogojev našega odnosa.

Pričakujemo, da bodo nasi poslovni partnerji tudi upoštevali zakon o varovanju podatkov.

Uporaba informacij, ki jih zbiramo prek avtomatiziranih sistemov, ko obiščete našo spletno stran

11.         Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih vaš spletni brskalnik postavi na trdi disk vašega računalnika, ko obiščete katero koli spletno mesto. Omogočajo shranjevanje informacij, zbranih na eni spletni strani. Uporabljajo se za pesonifikacijo vaše izkušnje na netu. Lastnikom spletnih strani pa omogočijo obdelavo statističnih parametrov, ki služijo za izboljševanje storitev.

Nekateri piškotki lahko trajajo določen čas, na primer en dan ali dokler ne zaprete brskalnika. Drugi veljajo za nedoločen čas.

Vaš spletni brskalnik vam omogoča, da izbrišete vse, ki jih na začetku potrdite. Prav tako vam mora omogočiti, da preprečite ali omejite njihovo uporabo.

Naša spletna stran uporablja piškotke. Namesti jih programska oprema, ki deluje na naših strežnikih, in programska oprema, ki jo upravljajo tretje osebe, katerih storitve uporabljamo.

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vas prosimo, ali želite, da uporabljamo piškotke. Če se odločite, da jih ne sprejmete, jih ne bomo uporabljali za vaš obisk, razen za zapis, da niste soglašali z njihovo uporabo za kateri koli drug namen.

Piškotke uporabljamo na naslednje načine:

11.1. da bi spremljali, kako uporabljate našo spletno stran

11.2. da beležimo, ali ste videli na določena sporočila, ki jih prikazujemo na naši spletni strani

O piškotkih, ki jih uporabljamo nudimo več informacij v našem pravilniku za piškotke.

 

12.         Osebni identifikatorji iz vašega spletnega brskanja

Zapisi o vašem brskanju po naših spletnih straneh in storitvah so zabeleženi.

Mi zbiramo podatke kot so geografski izvor iskalca, podatke spletnega ponudnika in IP naslov. Poleg tega se shranjujejo tudi podatki o spletnem brskalniku, ki ga uporabljate in aparaturi, ki jo uporabljate med brskanjem (telefon, PC, prenosnik.

Te podatke zbiramo za statistično obdelavo, kin am služi pri izboljševanju naše ponudbe.

Na podlagi the podatkov v kombinaciji s podatki, ki ste jih morebitno posredovali pri predhodnih obiskih, Vas je možno identificirati, tudi če niste vpisani.

13.         Naša uporaba remarketinga

Re-marketing vključuje postavitev našega piškotka v vaš računalnik, da bi vam lahko ponudili oglase za naše izdelke ali storitve, ko obiščete drugo spletno mesto.

Občasno je možna uporaba ponudnikov storitve za re-marketing. V tem primeru z uporabo naših piškotkov lahko vidite oglase za naše storitve in izdelke tudi na drugih spletnih mestih.

Razkritje in izmenjava podatkov

14.         Informacije pridobljene s strani tretje osebe

Čeprav vaših osebnih podatkov ne razkrivamo nobeni tretji osebi (razen kot je določeno v tem obvestilu), včasih prejemamo podatke, ki so posredno narejeni iz vaših osebnih podatkov od tretjih oseb, katerih storitve uporabljamo.

Iz the podatkov vas ni mogoče osebno prepoznati.

Dostop do vaših podatkov

15.         Dostop do vaših osebnih podatkov
 • 1. Kadarkoli lahko pregledate ali posodobite osebne prepoznavne podatke, ki jih imamo o vas, tako da se prijavite v svoj račun na naši spletni strani. V primeru, da tak račun imate.
 • Če želite pridobiti kopijo vaših podatkov nam lahko pošljete sporočilo na: info@socafunpark.si.
 • Ko bomo prejeli zahtevo, vam bomo posredovali podatke in ali bomo zahtevali kakršnokoli pristojbino za to, da vam jih dostavimo.
16.         Izbris vaših podatkov

Če želite izbris vaši podatkov, po katerih vas lahko prepoznamo, nam pišite na: info@socafunpark.si

To seveda lahko omeji storitve, ki Vam jih ponujamo.

17.         Preverjanje verodostojnosti osebe, ki hoče dostopati do vaših podatkov

Ko prejmemo katerokoli zahtevo za dostop do ali urejanje ali brisanje osebnih prepoznavnih podatkov, najprej naredimo razumne korake, da preverimo vašo identiteto, preden vam omogočimo dostop ali spremembo. To je pomembno za zaščito vaših podatkov.

Druge stvari

18.         Dostopnost strani za otroke
 • Če ste mlajši od 18 let, lahko našo spletno stran uporabite samo s soglasjem staršev ali skrbnika
 • Podatke o vseh uporabnikih in obiskovalcih teh internetnih strani zbiramo ne glede na starost, zato pričakujemo, da bodo nekateri od teh uporabnikov in obiskovalcev otroci.
 • Takšni otroci in obiskovalci, ki neizogibno obiščejo druga spletna mesta, bodo podvrženi kakršnemu koli spletnemu trženju, ki ga najdejo, kjerkoli obiščejo spletne strani.
19.      Enkripcija podatkom med pošiljanjem

Uporabljamo  Secure Sockets Layer (SSL) potrdila za preverjanje vase identitete in za enkripicijo podatkov, ki si jih izmenjujemo.

Kadarkoli se podatki prenašajo med nami, lahko preverite, ali je to storjeno tako, da uporablja SSL. Poiščite zaprti ključ za ključavnico ali drugo znamko zaupanja v vrstici URL-ja ali orodne vrstice brskalnika

20.      Kako se lahko pritožite
 • Če niste zadovoljni z našim pravilnikom o zasebnosti ali če imate pritožbo, nam jo morate sporočiti po elektronski pošti. Naš naslov je info@socafunpark.si.
 • V primeru spora se le-tega rešuje z arbitražo, prosimo Vas samo za malo potrepljenja in dobre bvolje.
21.         Obdobje shranjevanja podatkov

Razen če v tem sporočilu o zasebnosti ni navedeno drugače, bomo vaše osebne podatke hranili samo tako dolgo, kot to zahtevajo nas:

 • Potrebe po nudenju naše stortive ali izdelkov;
22.         Skladnost z zakonom

Naša politika zasebnosti je bila pripravljena tako, da je v skladu z zakonodajo vsake države ali pravno pristojnostjo, v kateri želimo poslovati. Če menite, da ne izpolnjuje zakonodaje vaše jurisdikcije, bi to radi slišali od vas.

Vendar pa je na koncu vaša odločitev, ali želite uporabiti našo spletno stran.

23.         Pregled sporočila o zasebnosti podatkov

To obvestilo o zasebnosti lahko občasno posodobimo, če je potrebno. Pogoji, ki veljajo za vas, so tisti, ki so objavljeni tukaj na naši spletni strani na dan, ko uporabljate našo spletno stran. Svetujemo vam, da natisnete kopijo za vaše zapise.

Če imate kakršnakoli vprašanja o našem pravilniku o zasebnosti, se obrnite na nas.