od 8€ / osebo

Športni dnevi

V Soča Fun Parku vam ponujamo možnost organizacije športnega dne ter tako mladostnikom ponudimo malce drugačen način rekreacije, druženja in zabave.

Prevoz z rafti v park pod vodstvom priznanih solkanskih kajakašev
Avanturo v pustolovskem parku z usposobljenimi inštruktorji in certificirano opremo
Dodatne športne igre (družabne igre, slack line, streljanje s fračo,..)
Rezerviraj

OSNOVNA PONUDBA

Picture of Športni dan
Dodatne informacije

Športni dan

V primeru večjega števila uporabnikov (nad 30 oseb) sledi razdelitev v manjše skupine (dve ali tri, odvisno od števila) ter delo po skupinah. Posamezna aktivnost se izvaja ca 1 uro 30 min, sledi menjava.

Izvedba družbeno zabavnih iger (štafetne igre) na travniku pod Kajak Centrom Solkan.
Izvedba tekme v streljanju s fračami ali spretnosti na slack line poligonu. Opcija z doplačilom veslanje z raftom ali kajakom po mirni vodi z ogledom obeh solkanskih mostov, bregov reke Soče ter rastlinja in življenja v reki in ob reki Soči
Aktivnosti v pustolovskem parku pod okriljem inštruktorjev, kjer se preizkusimo v pustolovščini med drevesnimi krošnjami. Ovire v pustolovskem parku bomo premagovali na višini od 2 do 10 m nad tlemi. Za konec preizkusimo še »spust poguma«. Na 40 m višine se po 300 m dolgi jeklenici ponovno vrnemo na levi breg.

POSEBNA PONUDBA

Picture of Organizacija pohoda Po poteh Soške fronte
3 do 5€ / oseba

Organizacija pohoda Po poteh Soške fronte

Cilj poti je Sabotin (italijansko: Monte Sabotino) 609 metrov visok hrib nad Novo Gorico oziroma Solkanom. Ob njegovem vznožju stoji sloviti Solkanski most čez reko Sočo, predvsem pa je Sabotin poznan, da preko pobočja Sabotina vodi meddržavna sabotinska cesta v Goriška brda, ki je delno speljana tudi po italijanskem ozemlju. Ob začetku soške fronte je bil najprej v rokah avstroogrskih braniteljev, avgusta leta 1916 pa je z zavzetjem Gorice padel v italijanske roke. Iz tega obdobja je ogromno ostalin in zgodb, ki jih bomo spoznali na poti.

Izvedba športnega dne vključuje


  Zbor na obračališču avtobusa v Solkanu ob mostu za Goriška Brda, kratka predstavitev programa
  Voden pohod do cerkvice sv. Valentina in nato po grebenu na Sabotin
  Prihod na Sabotin , voden ogled mini muzeja , kavern ter seznanitev z zgodovino I. svetovne vojne na tem območju
  Povratek na izhodišče obračališče avtobusa v Solkanu
  Čas potreben za izvedbo ca 5 ur
Picture of Zaključek šole
od 8€ / oseba

Zaključek šole

Ob zaključku šolskega leta vam ponujamo možnost, da otroci in starši skupaj preživite malce drugačen način druženja zabave in rekreacije.